Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijzen

Wij houden van bepaalde mensen, niet om het goede dat zij ons gedaan hebben, maar om het goede dat wij hen gedaan hebben.

Infertiliteit of onvruchtbaarheid

Onvruchtbaarheid en acupunctuur

 

Het verlangen naar een kind is een grote wens voor vele vrouwen en mannen. Volgens de WHO zoeken ongeveer 15% van de koppels hulp om zwanger te geraken, bij 33% ligt het probleem bij de vrouw, bij de man ongeveer 32%.

De Chinese Geneeskunde en acupunctuur kunnen hierbij helpen, de cyclus wordt verbeterd maar ook de eigroei en de ovulatie. De behandeling zorgt voor een betere doorbloeding in de baarmoeder en tevens voelen vele vrouwen zich beter, hebben ze meer energie en kunnen beter omgaan met stress.

Het niet-zwanger worden maakt veel emoties los die dikwijls voor blokkades zorgen, daarom is er tijd voor een rustig gesprek en waar mogelijk, ondersteuning te bieden.

 
Chinese geneeskunde

 

Deze geneeskunde heeft een andere aanpak voor de behandeling van storingen en ziektes waar de mens in zijn totaliteit wordt behandeld. De energie speelt hier een belangrijke rol en moet deze onbelemmerd kunnen stromen in ons hele systeem. Verder is de behandeling met kruiden en voedingssupplementen raadzaam.

 
Acupunctuur en terugplaatsing bij IVF/ICSI of inseminatie

 

De ervaring heeft aangetoond dat een acupunctuurbehandeling voor en na de terugplaatsing de kans op een zwangerschap aanzienlijk vergroot. De behandeling wordt zorgvuldig afgestemd op het gebruik van medicatie, die door u reeds worden genomen.

 
Acupunctuurbehandeling bij onvruchtbaarheid

 

De behandeling wordt individueel aangepast aan de fase van de cyclus en verloopt in regel over een periode van vier weken, gepaard met een wekelijkse behandeling.

 
Invloed van acupunctuur
  • regelt de cyclus
  • stress wordt verminderd
  • versterkt het immuunsysteem
  • verbeterde bloedcirculatie in de eierstokken en baarmoeder
  • verbeterde functie van eierstokken en eicellen
  • verbeterde verdikking en doorbloeding van baarmoederslijmvlies
  • na de terugplaatsing vermindering van baarmoedercontracties
  • betere kwaliteit van de eicel