Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijzen

Wij houden van bepaalde mensen, niet om het goede dat zij ons gedaan hebben, maar om het goede dat wij hen gedaan hebben.

Stoppen met roken met acupunctuur

Negen van de tien rokers willen er liever vandaag nog mee ophouden. Het definitief stoppen met roken is heel moeilijk, verzwaard door een combinatie van de lichamelijke verslaving door nicotine en de geestelijke afhankelijkheid. Vooral de ontwenningsverschijnselen maken het moeilijk.

Ongeveer de helft van het aantal mensen die stoppen met roken heeft er heel veel last van. Toch lukt het veel mensen per jaar om te stoppen. Wil je daar ook bijhoren?

 
Ontwenningsverschijnselen aanpakken

 

Stoppen met roken met acupunctuur

Die ontwenningsverschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld.

Het is een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen enz.

Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk.

Acupunctuur is bij uitstek geschikt is om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.

 
Helpt acupunctuur mij definitief van het roken af?

 

De acupuncturist is uw bondgenoot om voortaan rookvrij door het leven te gaan. Maar u moet het natuurlijk wel zelf doen.

Een sterke motivatie om er definitief mee op te houden is dan ook belangrijk. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt.

De acupuncturist zal dus aan beide aspecten aandacht besteden en u tips geven hoe u om kunt gaan met een leven zonder nicotine. Een behandeling met acupunctuur kan de longenergie en zelfs de wilskracht versterken.

De vitaliteit keert meestal snel terug en u voelt zich energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker!